top of page

C.M.E ÎN PRESÄ‚...

In această secÈ›iune vom publica articole È™i apariÈ›ii în presă despre activitatea
noastră.
Anchor 7

Participare la Simpozionul Național al Radioamatorilor

04 Sep 2015

In data de 5 septembrie 2015 am avut ocazia sa participam la Simpozionul National al Radioamatorilor impreuna cu cativa copii de la club. In acea perioada ne intitulam Clubul Tehnic Sibiu.

A fost o experienta placuta, cu multe peripetii pe drum, atat la dus cat si la intoarcere. Am avut ocazia sa vizitam si Gradina Botanica din Cluj Napoca, am avut ocazia sa vedem numeroase inventii si constuctii de radio-frecventa ale radioamatorilor din Romania.

 

Noi am participat cu doua lucrari :

 

- Radioreceptor AM (modulatie de amplitudine) portabil, construit de copiii de la noi de la club

- Radioreceptor demonstrativ cu dioda detectoare si capacitor variabil

Pe langa acestea, am mai avut cu noi si un generator de semnal home made, construit cu componente  mai vechi, tot cu scop demonstrativ.

 

Toti participantii au fost deosebit de incantati de lucrarile noastre si ne-au propus o participare viitoare. De asemenea, copiii au primit sepci, insigne si CD-uri cu activitatile si insemnele organizatiei FRR (Federatia Romana de Radioamatorism). Am avut ocazia sa il cunoastem cu totii, personal, pe dl Presedinte al FRR - Constantin Neacsu.

 

Copiii au facut astfel prima incursiune in lumea radio-ului si a radio-amatorismului (iubitorilor de radio).

​

​

​

25 Jan 2016

Ziarul Sibiu 100% a publicat recent un articol cuprinzator despre activitatea noastra la club, articol de care suntem foarte incantati. Cititorii si cei interesati care nu reusesc sa acceseze mediile online zilnic sau deloc au oportunitatea sa afle mai multe noutati despre noi prin simplul fapt ca acest contidian este distribuit gratuit si are un tiraj deosebit. Vom reproduce articolul publicat deoarece a aparut doar varianta printata a acestuia, cea electronica nefiind momentan disponibila:

 

"Copiii cu varste intre 8 si 14 ani sunt initiati in tainele electronicii si radio-comunicatiilor in cadrul unui proiect educational initiat de Clubul Micilor Electronisti. Proiectul a fost intitulat in prima etapa Clubul Tehnic Sibiu, a avut loc in perioada iulie-octombrie 2015 si a fost finantat de Fundatia Comunitara Sibiu, prin programul Fondul Stiintescu. In cea de-a doua etapa, inceputa inca din luna octombrie, proiectul si-a schimbat numele in Clubul Micilor Electornisti, fiind reorganizat. In prezent, sunt inscrisi 14 copii dar tinta organizatorilor este sa ajunga la 24 de participanti.

 

'Am initiat si continuat acest proiect in domeniul tehnologiei si al tehnicii (electronica, creatie tehnica, radio-comunicatii) din dorinta de a o oferi o alternativa after-school la sistemul actual de invatamant primar si gimnazial.Copiii au posibilitatea de a afla raspunsuri la intrebari legate de tehnologia la care au acces nelimitat in ziua de azi si invata sa inteleaga si sa construiasca tot felul de dispozitive electronice', spune Andrei Diaconu, unul dintre initiatorii proiectului. Copiii sunt organizati pe doua grupe  - formate din cate 8 copii (miercuri si joi, de la 17:30 la 19:30),dorindu-se infiintarea unei noi grupe, marti, intre aceleasi ore. La aceste ateliere, micutii au posibilitatea sa isi dezvolte abilitatile tehnice prin experimente, mici concursuri teoretice si lucrari practice.

 

"Suntem constienti ca ne aflam in situatia in care nu putem sa avem asteptari doar de la profesori si de la stat sa faca anumite demersuri pentru educatia alternativa. Copiii sunt la ora actuala asaltati de cantitati enorme de informatii si tehnologii avansate, atat acasa, cat si la scoala. Din acest motiv, ei nu reusesc sa asimileze in totalitate cunostintele necesare dezvoltarii lor si percep uneori aceste lucruri ca pe un stres suplimentar. In general, ei sunt interesati de tehnologie si sunt curiosi de tot ce se intampla in jurul lor, dar lipsa timpului, a motivatiei precum si a unor persoane care sa ii indrume si sa le ofere aumite raspunsuri in aceste directii accentueaza si mai mult problema educatiei lor pe viitor. Noi consideram ca programe educationale de acest tip constituie o alternativa viabila la educatia din Romania", afirma si Andrei Avirvarei. Pe langa activitatile in domeniul electronicii, tehnologiei informatiei, acusticii, fizicii sau radio-comunicatiilor, in program vor fi realizate si lucrari de decoratiuni pe plastic si lemn, vopsitorie sau lucrari de mecanica fina, toate constructiile pe care (n.n.: copiii) le fac vor fi luate ulterior acasa. In CLubul Micilor Electronisti se pot inscrie atat baieti cat si fete, nefiind necesare cunostinte tehnice de nici un fel in prealabil. Inscrierile se pot face atat prin e-mail, la adresa clubultehnicsibiu (at) gmail (.) com cat si la tel. 0760 980 810. De la inceputul programului, aproximativ 50 de copii din Sibiu au frecventat cursurile clubului. Odeta Vestemean

18 Jan 2016

Cu ocazia incheierii programului de finantare Fondul Stiintescu, proiect conceput de Fundatia Comunitara Sibiu, a fost organizat un eveniment cultural care a reunit proiectele finantate prin acest program. Fundatia comunitara a conceput, in acest sens, cateva prezentari care au rezumat activitatea proiectelor, fiecare beneficiind de un articol aparte care poate sa reliefeze activitatea desfasurata in cadrul acestuia.

 

Mentionam ca proiectul Clubul Micilor Electronisti se intitula in acea perioada Clubul Tehnic Sibiu.

18 Jan 2016

Odata cu publicarea oficiala a datelor legate de rezultatele Fondului Stiintescu, mai multe publicatii locale au redactat articole despre succesul acestui program la nivelul comunitatii Sibiene, precum si in tara. 

Astfel , prespective diferite au fost impartasite in mediile online si tot mai multi oameni au ajuns in contact cu aceste informatii. Multumim pe aceasta cale redactiei Ora de Sibiu.

18 Jan 2016

Evenimentul anual organizat de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, intitulat Noaptea Cercetatorilor, a gazduit numeroase proiecte si activitati cu caracter stiintific si tehnic, in seara de 25 septembrie 2015, de la orele 17:00 la 23:00 pe holul Facultatii de Inginerie Herman Oberth. 

Ne-am inscris si noi la eveniment si am avut posibilitatea sa facem demonstratii practice cu echipamente radio, mici sesiuni hands-on de lipituri, am dat interviuri si am facut schimb de impresii si date de contact cu parinti si copii.

 

In ansamblu, a fost un eveniment deosebit de interesant si important pentru comunitatea locala.

â—„

1 / 1

â–º

Please reload

bottom of page