top of page

Noi suntem Clubul Micilor Electroniști.

Un program educațional tehnic performant, pentru copiii pasionați de tehnologie.

ÎNVĂȚĂM PE NIVELE EDUCAÈšIONALE

Asigurăm progresul fiecărui copil în parte.

3

NIVELE  EDUCAÈšIONALE 

Modelul nostru de program educaÈ›ional se bazează pe progresul pas cu pas al micilor electroniÈ™ti din punct de vedere al cunoÈ™tinÈ›elor È™i al abilităților practice. Copiii parcurg un nivel educaÈ›ional timp de 6 luni sau 8 luni de zile, apoi se pot înscrie la următorul nivel educaÈ›ional.

 

LecÈ›iile sunt interconectate între ele, structura programei fiind atent aleasă. ReuÈ™im să asimilăm împreună cunoÈ™tinÈ›e despre:

  • electronică analogică modernă È™i tehnologia informaÈ›iei;

  • electricitate È™i notiuni despre transmiterea informaÈ›iei;

  • tehnici de asamblare a circuitelor electronice;

  • noÈ›iuni elementare de unde radio È™i comunicaÈ›ii fără fir (telefonie, staÈ›ii radio walkie-talkie, radioreceptoare, TV, telecomenzi È™i comandă prin IR etc.);

  • noÈ›iuni de mecanică fină;

  • inventică È™i restaurare;

LecÈ›iile se desfășoară săptămanal, pe durata anului scolar È™i a vacanÈ›elor, în program fiind inserate È™i activități în aer liber sau de week-end. 

 

LUNAR
1 curs teoretic de electronică pentru copii
experimente de electronică inedite
învățare prin practică
1 montaj electronic - KIT

Suntem creatori de tehnologie, nu doar consumatori™.

Ce facem?

electronica ajutor copii.jpg

Electronică pentru copii

Am creat o programă de electronică aplicată pentru copii, unică în România.

24 cursuri pentru copii, 15 kit-uri electronice È™i 6 îndrumare practice fac din Clubul Micilor ElectroniÈ™ti cel mai eficient program educaÈ›ional tehnic after-school.

Radiocomunicatii CME.jpg

Radiocomunicații

Dintotdeauna #miciielectroniÈ™ti au fost atraÈ™i de lumea comunicaÈ›iilor È™i mai ales a celor fără fir. Învățăm pe micuÈ›i cum să folosească o staÈ›ie de radiocomunicaÈ›ii È™i cum pot obÈ›ine o licență radio cu care pot comunica cu alÈ›i prieteni de pe continent È™i nu numai :).

GAB_5980.jpg

Inventică pentru copii

Ne construim propriile aparate de radio sau transmițătoare, facem experimente inedite È™i modificăm, experimentăm È™i învățăm împreună. Nu există întrebări la care să nu le răspundem micilor electroniÈ™ti, suntem aici să ducem educaÈ›ia alternativă la un alt nivel!

Cum facem aceste lucruri minunate?

Modalitatea de învățare se bazează pe o îmbinare eficientă între cele trei elemente esenÈ›iale: teorie - înÈ›elegere - practică.

Noi chiar vă învățăm copiii tehnologie!

​

6 "amănunte" importante despre programul nostru:

  • Care este finalitatea acestui program educaÈ›ional? Cu ce va rămâne copilul meu după finalizarea modulului/modulelor?
    Modalitatea de învățare se bazează pe o îmbinare eficientă între teorie - înțelegere - practică. Fiecare nivel se materializează și cu o diplomă (obținută pe baza unui mic examen teoretic și practic) care să ateste faptul că micii electroniști au dobândit aptitudinile teoretice dar mai ales practice, cerute de programa noastră. Pe lângă aceasta : copilul are ocazia să învețe lucruri inedite alături de mentori și formatori profesioniști și își va dezvolta gândirea logică foarte mult; va învăța ce înseamnă noțiunea de proiect și etapele de dezvoltare ale acestuia (inițierea, dezvoltarea și încheierea, ca pași fundamentali); își va dezvolta gândirea retorică și analitică, noi clarificăm și găsim răspunsuri la întrebările lor legate de lumea tehnologizată în care trăim; toate materialele didactice (cursuri, îndrumare de laborator, experimente, kit-uri, componente) primite în timpul întâlnirilor pot fi luate de copii acasă, devenind proprietatea acestora și a părinților (însă fără drept intelectual asupra acestora, nefiind posibilă multiplicarea, distribuirea, copierea, scanarea, trimiterea prin e-mail, fără acordul nostru scris în prealabil - vezi informațiile de confidențialiotate din josul paginii de curs printate). Condiții de confidențialitate: "Documentele conțin informații ptotejate de drepturile de autor. Nu pot fi distribuite (copiate, scanate, atașate în email, fotografiate, împrumutate) în afara organizației ACME și a sucursalelor/filialelor acesteia, fără acordul scris al membrilor fondatori ACME - Sibiu.
  • Cât durează un modul È™i/sau întregul program educaÈ›ional?
    Fiecare nivel educațional durează aprox. 6 luni, exceptând nivelul I - începători, care durează 8 luni (fiind pentru începători, este esențial și necesită o investiție mai mare de timp și efort). Întâlnirile se desfășoară săptămânal în cursul acesteia și ocazional 1 dată la 2 săptămâni sâmbăta, în week-end (întalniri stabilite în funcție de program, condiții meteo și anotimp).
  • Ce anume învață copiii?
    Am pregătit pentru cei mici o programă bine pusă la punct conținând noțiuni elementare de electronică, construcții electronice simple (5 construcții/nivel) și de dificultate medie (mai ales la nivelele superioare, II și III), KIT-uri și metode de înțelegere, asamblare și testare a acestora. De asemenea, dezvoltăm celor mici abilitățile practice și intuitive, gândirea retorică și analitică, găsirea soluțiilor la mici probleme tehnice etc. Tot ceea ce îi învățăm se găsește structurat astfel: informațiile scrise (prin curs, îndrumare, în timpul lucrărilor practice) sunt dublate 100% verbal și sunt explicate (nu lăsăm copiii niciodată să înțeleagă singuri ce scrie în curs sau în materiale, atât timp cât participă la întâlnirea respectivă de la sală); informațiile explicate suplimentar sunt abundente și spontane, corelăm noțiunile cu exemplele din viața de zi cu zi, punem întrebări, ni se adresează zeci de întrebări zilnic de la copii și răspundem la toate, fără deosebire; părțile practice (montarea componentelor, testarea kit-urilor, încasetarea) se desfășoară individual, cu fiecare copil în parte, sub supervizarea noastră atentă; Pentru mai multe informații, va invităm să consultați oferta noastră educațională precum și tematica detaliată a programului educațional (pentru toate nivelele).
  • Ce trebuie să aduc È™i cum este prima È™edință?
    Nu este necesar să aduceți nimic, în afara interesului pentru programul nostru și a formularului de înscriere (în prima ședință ). Tot programul educațional, facilitățile și materialele pe care le primiți sunt incluse în taxa de participare lunară. În prima ședință (care este gratuită) ne cunoaștem, estimăm dacă copilul Dvs. poate urma cursurile noastre și dacă îi va place, dacă are înclinații și intenția de a face parte din comunitatea noastră de mici electroniști și inventatori!
  • Cum sunteÈ›i organizaÈ›i voi ca ACME È™i cum se desfășoară activitățile?
    La fiecare ședință sunt cel puțin 2 mentori prezenți, un mentor - inginer electronist pentru predare și explicații și un formator/îndrumător tehnic pe partea de supraveghere și responsabil cu buna desfășurare a activităților. Sunt câte 8 copii (max.) în fiecare grupă. La o masă de lucru sunt grupați 4 copii, câte 2 pentru o stație de lucru (o stație de lucru este compusă din stație de lipit, fludor, clești și patenți, tresă absorbantă, șurubelnițe etc.). Fiecare copil primește același KIT și material didactic, același ajutor și sprijin din partea noastră și va obține același rezultat practic, după finalizarea asamblării KIT-ului respectiv. Facem tot posibilul ca nimeni să nu rămână în urmă, la sfârșitul fiecărei sesiuni (4 întâlniri consecutive) toți copiii vor lua montajele cu ei acasă, pentru a le folosi și a se bucura de rezultatul muncii lor.
  • Se pot recupera lecÈ›iile?
    În acest moment nu avem disponibilă opțiunea de a recupera lecțiile cu fiecare copil în parte, din lipsă de timp. Pe măsură ce vom găsi soluții pentru această facilitate vă vom anunța. Totuși, la fiecare curs, facem sesiune de recapitulare despre ceea ce am învățat în întâlnirile precedente pentru a-i face pe cei mici să înțeleagă mai bine noua lecție și pentru a eficientiza procesul de învățare. Toate lecțiile și materialele, îndrumarele și KIT-urile, sunt bine conectate între ele; în acest sens vă recomandăm pe cât posibil să nu lipsiți.
  • Ce recomandări aveÈ›i pentru copiii È™i părinÈ›ii care ar dori să se înscrie?
    Lucrăm într-un cadru organizat și disciplinat, promovăm respectul reciproc și seriozitatea, atât din partea copiilor, cât și a părinților. Nu incurajăm competiția necinstită sau exagerată, dar stimulăm și încurajăm foarte mult interesul celor mici pentru aflarea răspunsurilor la întrebări sau mici concursuri premiate (cu componente sau dispozitive electronice inedite). Copiii trebuie să se simtă toți egali, respectați la fel și cu aceleași drepturi în grup. Încurajăm părinții să aiba în vedere următoarele: dacă copilul are un temperament vulcanic, nu socializează și este impulsiv, vom fi nevoiți să nu îl înscriem (indiferent de insistențele părinților); dacă are anumite probleme de socializare și adaptare, de atenție sau suferă de anumite afecțiuni, vă rugăm să ne comunicați din timp și să nu îl înscrieți (sperăm că înțelegeți că nu acesta este scopul nostru, nu putem să oferim alte servicii în afara celor de îndrumători și mentori în domeniul științei și tehnologiei); dacă copilul suferă de anumite afecțiuni ale sistemului respirator (astm, alergii la fum, rășini, etc) vă rugăm să ne comunicați și să nu îl înscrieți (nici chiar la acceptul medicului, deoarece noi nu ne putem asuma acest risc). Credem că puteți lesne înțelege scopul și intențiile acestui program educațional, riscurile și responsabilitatea ca mentori și fondatori ai acestui program educațional. Vă rugăm să nu interpretați ca o discriminare cele enumerate mai sus!
  • Pe perioada vacanÈ›elor au loc cursurile?
    Cel mai adesea organizam cursuri și pe perioada vacanței, exceptând-o pe cea de iarnă, de Paște și sărbătorile naționale. *Pe durata vacanței de vară și a celei de iarnă, mentorii vor avea concediu, astfel activitatea oprindu-se DOAR pentru perioade până în 2 săptămâni. Acestea vor fi anunțate din timp.

Rezultate. Folosim programă educațională.

70+

copii beneficiari

24

lecții de electronică distincte

200+

montaje electronice

15

KIT-uri electronice în programă

6

îndrumare practice

Ce spun părinții despre noi:
Părinții despre noi.

Eu vă spun ce simt când Mihnea îmi povesteÈ™te despre ce face împreună cu voi: se bucură că învață lucruri noi, împărtaÈ™ite cu colegi noi, pe care prietenii È™i colegii lui de È™coală nu le È™tiu È™i mă bucur că îÈ™i învinge tendinÈ›a de a vâna “recompensa” imediată în favoarea construirii drumului spre recompensa finală, mai îndepărtată ca termen...Cel mai tare mă bucur când încearcă să găsească o aplicaÈ›ie practică a creaÈ›iilor de la club.

Liviu R. - tată

Vrei sa afli noutăți de la club?

ÎÈ›i doreÈ™ti ca micuÈ›ul tău să participe la activitățile CME?

sau...

pur și simplu cauți un kit de electronică pentru copilul tău pasionat?

Am făcut parteneriat cu nextEdu, platforma online de învățare a electronicii la distanță.

​

Toate kit-urile CME se vor putea achiziționa de pe nextEdu.ro

nextEdu-Final-Logo.png

Suntem, înainte de toate, prietenii copiilor, nu doar mentorii sau trainerii lor!

Inspirăm pasiuni.CreÈ™tem împreună.

CME va începe activitatea cu copiii imediat ce grupele se formează È™i sunt complete!
bottom of page